Carnea de vita sfaraita

Printeaza

Carnea de vită este o sursă importantă de proteine și nutrienți esențiali pentru sănătatea umană. Iată câteva dintre beneficiile sale pentru sănătate:

Proteine de calitate:

Carnea de vită furnizează proteine complete, adică conține toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a construi și repara țesuturile.

Fier:

Carnea de vită este o bună sursă de fier heme, care este ușor absorbit de organism. Fierul este esențial pentru formarea hemoglobinei din sânge, care transportă oxigenul către celule.

Vitaminele B:

Carnea de vită conține o serie de vitamine din complexul B, cum ar fi B12, B6, niacină (B3), riboflavină (B2) și tiamină (B1). Aceste vitamine sunt esențiale pentru metabolismul energetic și sănătatea sistemului nervos.

 

Carnea de vită sfaraita:

Este o mâncare cu influenţe asiatice, demnă de numele ei ispititor, cu un gust ce îndeplineşte toate aşteptările.

Mai întâi, se alege o bucată de carne fragedă, muşchi, antricot fără os sau vrăbioară.

Se taie în fâşii subţiri, cât o îmbucătură, şi se marinează într-o combinaţie de arome care diferă de la bucătar la bucătar, dar care va conţine în mod obligatoriu ceva dulce (zahăr, char sui — sos chinezesc de barbecue – sau sos de stridii), ceva sărat (soia sau sare) şi ceva acru (vin sau oţet din vin de orez).

Următoarele etape ale preparării cărnii se succedă rapid. Felii subţiri de ghimbir, usturoi pisat şi ceapă se prăjesc într-un wok bine încins, până începe să fumege.

La scurt timp se adaugă carnea care este prăjită în câteva secunde. După etapa prăjirii urmează etapa „sfârâitului”. Pentru aceasta se foloseşte un vas de fontă, care a fost încins în cuptor, înainte de a pune carnea în wok.

După ce au fost prăjite, carnea şi celelalte ingrediente se pun in acest vas încins şi se stropesc cu o parte din marinată. De îndată ce atinge suprafaţa vasului, marinata va stropi şi va sfârâi într-un mod foarte apetisant.

 

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vita sfaraita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Curry de carne de vită cu legume

Curry de carne de vită cu legume din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, ardei, pasta de curry, lapte de cocos, supa de carne, sare, pper, frunze de coriandru.   Ingrediente: 500 de grame de carne de vită, tăiată în cuburi 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.