Carnea de vanat: caprioara

Printeaza

Cuvântul englezesc venison (provenind din latinescul venare, care înseamnă „a vâna”) era iniţial utilizat cu referire la toate animalele sălbatice „nobile”. Printre acestea se numărau mistreţul, iepurele sălbatic şi căprioara.

Carnea de caprioara

Astăzi, insă, acest termen se foloseşte exclusiv pentru carnea de căprioară.

In multe ţări, inclusiv în Statele Unite, numărul căprioarelor creşte de la o zi la alta, astfel încât această carne poate fi procurată uşor. Eforturile crescătorilor de căprioare de a promova carnea excepţional de delicioasă, slabă şi fragedă, au dat roade.

Deşi în general este considerată un aliment specific iernii, carnea de căprioară este foarte bună şi vara, datorită faptului că nu are aproape deloc grăsime.

Cele mai bune bucăţi de fript la grătar, pe plită sau chiar la flacără deschisă, sunt muşchiuleţul, dar şi pulpa din spate, dacă animalul este tânăr.

Datorită cărnii slabe, factura de căprioară trebuie făcută în sânge, carnea rămânând roz la culoare, altfel riscaţi să o urcaţi.

Cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este să prăjiţi carnea puţin, iar apoi să o lăsaţi să se odihnească. Făcută în acest fel, va fi suculentă şi se va topi în gură.

Un jeleu acrişor se îmbină cu carnea de căprioară la grătar; la fel şi sosul olandez.

 

Carnea de caprioara

Carnea de vanat: caprioara

 

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Friptura de caprioara cu mure

Friptura de caprioara cu mure

Friptura de caprioara cu mure din: friptura de caprioara, sare, piper, unt, ienupar, ceapa, mure, vin, otet, patrunjel. Ingrediente: fripturi de căprioară sare şi piper negru proaspăt măcinat 1/2 lingură de bobiţe de ienupăr, zdrobite 2 linguri de unt 1 ceapă roşie mică, cojită şi tocată 220 g mure, spălate şi decojite 2 linguri de vin […]

Friptura de caprioara cu zmeura

Friptura de caprioara cu zmeura

Friptura de caprioara cu zmeura din: friptura de caprioara, sare, piper, unt, ienupar, ceapa, zmeura, vin, otet, patrunjel. Ingrediente: 2 bucati friptura de căprioară sare şi piper negru proaspăt măcinat 1/2 lingură de bobiţe de ienupăr, zdrobite 2 linguri de unt 1 ceapă 200 g zmeura 2 linguri de vin 2 linguri de oţet de mure […]

 

Tocanita cu carne de caprioara

Tocanita cu carne de caprioara

Tocanita cu carne de caprioara din: carne de caprioara, ceapa, ardei, ciuperci, usturoi, rosii, vin, unt, ulei, cimbru, oregano. Ingrediente: 1,5 kg carne de caprioara 3 cepe mari 2 ardei rosii 50 g ciuperci deshidratate 350 g ciuperci 4 catei usturoi 3 rosii mari 750 ml vin rosu 500 ml supa de legume 2 linguri unt 2 […]

Carne de caprioara cu fructe de padure

Carne de caprioara cu fructe de padure

Carne de caprioara cu fructe de padure din: carne de caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine 1 tijă de ţelină 1/2 morcov 1/2 ceapă roşie 2 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.