Carne de vitel cu piure picant

Printeaza

Carne de vitel cu piure picant din: carne de vitel, ulei, sare, cartofi, lapte, unt, pasta de ardei iute.

Ingrediente:Carne_de_vitel_cu_piure_picant

  • doua kilograme carne de vitel
  • doua lingura de ulei
  • sare dupa gust

pentru piure:

  • doua kilograme de cartofi noi
  • o ceasca de lapte cald
  • 125 g unt
  • o lingura de pasta de ardei iute si sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Se curăţă excesul de grăsime care ar putea exista, însă nu în totalitate. Se un­ge tava cu o lingură de ulei. Se aşază carnea, extinsă şi subţire, doar cu sare şi se introduce în cup­tor la temperatura de 180 de grade.

După o jumătate de oră se verifică starea şi se întoarce, dizol­vând sucul care a rămas lipit de ta­vă cu o ceaşcă de apă caldă. Se repetă timp de trei ore, până când carnea este bine făcută şi foarte moale.

Preparare piureului de cartofi:  Se fierb cartofii curăţaţi, cu sare, timp de o jumătate de oră. Se amestecă, se adaugă lapte cald, unt şi ardei iute. Se amestecă bine cu furculiţa. Se serveşte cu carnea tăiată în bucăţi, peste care se adaugă sos.

Carne de vitel cu piure picant

Carne_de_vitel_cu_piure_picant

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.