Carne de vitel cu ciuperci si verdeata

Printeaza

Carne de vitel cu ciuperci si verdeata cu: muschi de vitel, ceapa, ciuperci, morcovi, telina, ulei de masline, galbenus, paine, dafin, sare, piper, verdeata.

Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.

Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.

Carnea de vitel, consumată în cantități moderate și în cadrul unei diete echilibrate, poate oferi unele beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său bogat de proteine, vitelul poate ajuta la construirea și repararea țesuturilor. De asemenea, conține fier, care este important pentru formarea globulelor roșii și pentru transportul oxigenului în corp.

 

Ingrediente:Carne de vitel cu ciuperci si verdeata

  • 400 g muşchi/spată de viţel
  • o ceapă
  • 300 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • o felie de ţelină
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • un gălbenuş
  • o lingură de premix de pâine
  • două frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • verdeaţă pentru servit

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele,tăiaţi ceapa mărunt; tăiaţi morcovii în două jumătăţi (îi veţi arunca după ce e gata mâncarea); curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le bucăţi. Tăiaţi carnea cuburi sau julien.

Inăbuşiţi carnea în două linguri de ulei de măsline, adăugaţi ceapa şi mai lăsaţi 2-3 minute.

Adăugaţi morcovii şi ţelina, adăugaţi apă caldă cât să le acopere şi fierbeţi înăbuşit circa o oră.

Scoateţi apoi ţelina şi morcovii. Adăugaţi feliile de ciuperci şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 20 de minute.

Dregeţi cu sare şi piper, adăugaţi frun­zele de dafin.

Separat, diluaţi premixul cu puţină apă rece. Strecuraţi carnea şi ciupercile şi păstraţi-le la cald

. In zeama rămasă adăugaţi premixul diluat cu apă şi daţi câteva clocote.

Opriţi focul şi, după ce lăsaţi câteva minute să se mai domolească tempe­ratura, adăugaţi gălbenuşul diluat cu puţină apă şi zeamă din mâncare.

Adăugaţi înapoi în cratiţă carnea şi ciupercile şi lăsaţi-le 2-3 minute să se întrepătrundă aromele.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.