Carne de vita cu sparanghel verde

Printeaza

Carne de vita cu sparanghel verde din: file de vita, amidon, sos de soia, sherry, boia iute, sparanghel, ulei, supa de pasare, amidon, piper, zahar.

Poate te intereseaza si Tocana de vita cu legume si verdeata

Ingrediente:Carne de vita cu sparanghel verde

  • 400 g file de vita
  • 1 lingurita cu amidon
  • 1 lingurita cu sos de soia
  • 1 lingurita cu Sherry
  • ¼ lingurita boia iute
  • 400 g sparanghel
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de Sherry
  • 3 linguri de supa de pasare
  • 1 lingurita de amidon
  • Piper
  • ½ lingurita de zahar

Mod de preparare:

Carnea o tai de-a lungul fibrei in fasiute subtiri. Pudrezi fasiile de carne cu amidon, apoi picuri peste ele sosul de soia si Sherry-ul. Adaugi boiaua iute si lasi la marinat in frigider 30 de minute. Speli sparanghelul, cureti de coaja capetele inferioare si le tai in bucatele mici.

Fierbi sparanghelul in apa cu sare circa 10-12 minute, arunci apa si il lasi sa se scurga. Infierbanti o tigaie wok, pui uleiul si calesti carnea pe toate partile, cu miscari rapide. Amesteci restul ingredientelor, le torni peste carne si mai lasi sa se intrepatrunda gusturile.

Adaugi sparanghelul in tigaie, maresti focul si mai lasi cateva minute. Pui carnea cu sparanghelul in farfurii si, daca doresti, poti garnisi cu fasiute de legume.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • vita cu sparanghel

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu reteta voastra, dar intai va propun o reteta de friptura de vita cu sparanghel si sos de vin.

    Ingrediente:

    800 g carne de vita
    sare grunjoasa
    piper negru macinat
    100 ml vin rosu
    75 g unt
    o lamaie
    salvie
    3-4 linguri ulei de masline
    busuioc verde
    600-800 g sparanghel
    50 g unt
    o lingurita coniac

    Mod de preparare:

    Carnea se unge cu untul topit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se presara sare, piper, frunze de salvie si busuioc si se perpeleste 3-4 minute in tava unsa cu ulei.

    Dupa ce a capatat o nuanta aurie, se baga in cuptor si se lasa sa se patrunda uniform.

    Sparanghelul se opareste 15 minute in apa clocotita cu o lingurita de sare apoi se scoate. Se topeste untul, se adauga coniac, sare, piper si zeama de lamaie. Se toarna peste sparanghel.

    Se feliaza carnea si se serveste cu sparanghelul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.