Carne de vită cu ciuperci şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de carne de vita cu: sos de stridii, sos de soia, ulei vegetal, varza, ciuperci.
- 4 linguri sos de stridii
- 2 linguri sos de soia
- 1-2 linguri de ulei vegetal
- 400g pulpă de vacă, tăiată de-a latul
- ghimbir
- 300 g varza savoy
- 150g ciuperci feliate
Mod de preparare:
Se amesteca sosurile si se dau deoparte. Se incinge un wok pana scoate fum si se adauga o lingurita de ulei, apoi se adauga carnea si se lasa pana s-a rumenit pe toate partile; se da deoparte.
Este posibil sa fie nevoie sa frigeti carnea in doua ture, adaugand putin ulei inainte de a doua tura. Se scoate carnea si se sterge tigaia cu un servetel de hartie.
Se adaugă puţin ulei în wok. Se rumeneşte ghimbirul şi se adaugă varza şi ciupercile. Se lasă 3 minute, amestecând din când în când, apoi se adaugă carnea şi amestecul de sosuri. Se lasă 3-4 minute până ce sosul se îngroaşă şi toate ingredientele se pătrund.
Se serveşte cu orez sau tăiţei de orez.
Carne de vită cu ciuperci şi legume
Pofta buna!