Carne de vita cu cartofi copti

Printeaza

Carne de vita cu cartofi copti din: seminte de chimen, fulgi de ardei iute, scortisoara, oregano, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, vin, rosii, sirop de melasa, ardei, fasole neagra, sare, piper, cartofi.

Ingrediente:Carne de vita cu cartofi copti

  • 2 linguri de semințe de chimen
  • 1 lingurita de fulgi de ardei iute uscat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 500 g cuburi de carne de vită
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 legatura coriandru, tocat, plus cateva frunze pentru a servi
  • 1 ardei iute, curatat de seminte
  • 2 linguri de piure de tomate
  • 150 ml vin rosu
  • 400 g de rosii tocate
  • 2 linguri de sirop de melasă
  • 150 ml supa de vită, fierbinte
  • 1 ardei rosu, curatat de seminte si feliat
  • 300 g fasole neagra
  • sare și piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Se macină semințele de chimen și fulgii de ardei iute împreună într-un mojar. Apoi, intr-un castron mare se amestecă impreuna cu scorțișoară, oregano și 1 linguriță de sare. Incorporati carnea de vită și amestecati pentru a acoperi complet.

Se încălzește o lingură de ulei de măsline în tigaie la foc mediu și rumeniti carnea de vită, adăugând ulei, dacă este necesar. Puneti carnea de vită rumenita intr-un castron mare.

Se toarnă puțină apă în tigaie, se amesteca putinsa se dezlipeasca condimentele de fundul tigaii si se incorporeaza in castron peste carne.

În aceeași tigaie, se incinge uleiul rămas la foc mediu, apoi se prăjesc ușor ceapa, usturoiul, tulpini de coriandru tocate si ardei iute timp de 5 minute. Adaugati piure de tomate, rosiile, vinul, melasă și supa și se amestecă la foc mediu pentru 1-2 minute.

Incorporati carnea de vită și se aduce la fierbere. De îndată ce clocoteste, opriti focul, se acoperă bine cu capacul si dati la cuptor timp de 2 ore.

Se adaugă ardeiul feliat și fasole neagră, asezonati bine cu sare și piper, apoi puneti capacul la loc și dati din nou la cuptor pentru inca 20 minute.

Creșterea temperatura cuptorului la 200 ° C. Se taie cartofii în felii late și se fierb într-o cratita mare in apa clocotita, timp de 8 minute.

Scurgeti, apoi stropiti cu ulei de masline, se presara boia de ardei, sare și dati la cuptor timp de 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.