Carne de vanat cu paste

Printeaza

Carne de vanat cu paste din: carne de caprioara, ceapa, morcov, varza, arpagic, ulei de unt, slaninuta, vin, fond de carne de vanat, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, piper de jamaica, rigatoni.

Ingrediente:Carne de vanat cu paste

  • 250 g carne de căprioară
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 500 g varză albă
  • 1/2 legătură de arpagic verde (sibulet)
  • 1 lingură de ulei de unt
  • 100 g cubuleţe de slăninuţă
  • 250 ml vin roşu sec
  • 125 ml fond de carne de vânat (gata preparat)
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 lingură de cimbru mărunţit
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de piper de jamaica
  • 400 g rigatoni

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se usucă şi se trece prin discul cu cele mai mari orificii al maşinii de tocat. Ceapa se decojeşte şi se taie cuburi. Morcovii se curăţă, se decojesc şi se taie rondele.

Varza se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie julienne. Arpagicul verde se spală, se usucă şi se taie rondele.

Se încinge uleiul de unt, în care se căleşte apoi slăninuţă. Se adaugă cuburile de ceapă şi se prăjesc până devin sticloase.

Urmează carnea de căprioară, care se rumeneşte bine pe toate părţile, amestecându-se continuu.

Se adaugă apoi rondelele de morcovi şi se amestecă bine toate ingredientele.

Se amestecă vinul roşu cu fondul de carne de vânat şi se toarnă peste celelalte ingrediente. Se asezonează după gust cu pastă de tomate, cimbru, piper, piper de Jamaica şi sare şi se lasă să clocotească la foc mediu circa 15 minute.

Pastele se fierb al dente conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care se varsă apa şi se lasă la scurs.

Pastele se aranjează pe farfurii preîncălzite împreună cu sosul şi se servesc presărate cu arpagic verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.