Carne de pui in sos de soia

Printeaza

Carne de pui in sos de soia din: pui, amidon, sos de soia, ardei, dovlecel, ghimbir, usturoi, ulei, alune, sos hoisin, zahar, vin de orez.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 3 lingurite cu amidon
  • ½ lingura sos de soia
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 3 cesti ulei
  • 3-4 linguri de alune
  • -pentru sos:
  • 1 ½ lingura sos Hoisin
  • ½ lingura zahar
  • 2 linguri apa
  • ½ lingura vin de orez

Mod de preparare:

Indeparteaza toate oasele de la pui. Carnea o tai bucatele de 2.5 cm, de-a lungul. Amesteci amidonul cu 3 linguri de apa. Asezi bucatele de pui peste amidonul inmuiat impreuna cu sosul de soia. Cureti ardeiul si il tai in bucati. Speli dovelecelul, il tai de-a lungul in sferturi, apoi bucati mici. Amesteci bine ingredientele pentru sos.

Intr-o tigaie wok incalzesti uleiul, la 120 grade C. Pui bucatelele de carne in wok si dupa 15 secunde, cand sunt bine inabusite, le scoti. Pregatesti o a doua tigaie si incalzesti in ea 3 linguri de ulei. Prajesti ghimbirul si usturoiul, adaugi bucatelele de dovlecel si apoi cele de ardei si le calesti un pic. Peste ele pui alunele.

Sosul pregatit deja il torni in tigaia cu ghimbir si usturoi. Cand incepe sa miroasa frumos, pui bucatile de pui, apoi ardeiul, amesteci si aduci la masa.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa aceasta reteta de pui cu sos de soia. Nu m-as fi gandit la combinatia asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.