Carne de pui cu dovlecei

Printeaza

Carne de pui cu dovlecei

Carne de pui cu dovlecei

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • doi ardei graşi roşii
  • o ceapă
  • 3 dovlecei
  • un morcov
  • 100 g măsline fără sîmburi
  • 4 roşii
  • o lingură de pastă de roşii
  • 100 ml ulei de măsline
  • doi căţei de usturoi
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • mălai
  • varză roşie

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tăiate, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii subţiri.

Se călesc timp de zece minute, se pune carnea de pui tăiată în cubuleţe şi se prăjeşte timp de cinci minute la foc iute, amestecînd continuu ca să nu se lipească de cratiţă.

Se presară dovleceii tăiaţi în felii subţiri, se condimentează şi se toarnă o cană de apă în care s-a dizolvat pasta de roşii.

Se lasă la fiert timp de zece minute, se pun măslinele, roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.

Se presară verdeaţă tocată, se amestecă şi se opreşte focul.

Carne de pui cu dovlecei

Carne de pui cu dovlecei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun acest preparat cu pui si dovlecei. Recomand sa incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.