Carne de porc si creveti cu varza chinezeasca

Printeaza

Carne de porc si creveti cu varza chinezeasca din: varza, file de porc, creveti, albusuri, amidon, sare, piper, vin de orez, supa de pasare, ceapa.

 

Ingrediente:

  • 250 g varza creata chinezeasca
  • 250 g file de porc
  • 250 g creveti gata de gatit
  • 4 albusuri
  • 20 g amidon de porumb
  • Sare, piper macinat
  • 2 ½ linguri de vin din orez
  • 250 ml supa de pasare
  • Rondele de ceapa-arpagic

Mod de preparare:

Dai pe rand prin masina de tocat fileul de porc si crevetii, amesteci carnea si crevetii cu sare, piper si vin de orez.

Speli frunzele de varza si pe cele groase le tai drept, restul frunzelor mai subtiri le tai in jumatati, pe lungime.

Pui multa apa la fiert intr-o cratita.

Dupa ce da in clocot, pui foile de varza cam 1 minut la inmuiat. Le scoti, le lasi la scurs bine de tot si le asezi pe o farfurie.

Amesteci bine albusul cu amidonul si le incorporezi in mixtura de carne de porc si creveti. Intr-o oala de bain-marie pui supa de pasare.

Foile de varza le umpli in lungime cu amestecul de carne si le asezi in vasul de deasupra al oalei de bain-marie.

Le lasi la abur cam 10-15 minute. Asezi frumos foile umplute pe o farfurie si torni peste ele zeama ramasa in oala.

Se poate orna cu rondele de arpagic si pudrat cu boia iute.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.