Carne de porc prajita in sos de bere

Printeaza

Carne de porc prajita in sos de bere din: cotlete de porc, morcovi, ceapa, telina, sare, piper, chimen, unt, bere, patrunjel.

Ingrediente:Carne de porc prajita in sos de bere

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 tijă de ţelină
  • 4 cotlete de porc cu grăsime, de 200 g fiecare
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură de chimen
  • 2 linguri de unt
  • 400 ml bere neagră
  • 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovii, ceapa şi usturoiul. Taie morcovii în felii subţiri, ceapa în bucăţi şi usturoiul în bucăţele. Spală şi curăţă ţelina, apoi tai-o în felii.

Spală şi usucă carnea. Fă câte o incizie în partea cu grăsime, unge cu sare, piper şi chimen. Incălzeşte untul într-o tigaie şi
prăjeşte carnea pe toate părţile, până se rumeneşte.

Adaugă legumele, prăjeşte-le, apoi toarnă berea. Acoperă tigaia cu capac şi fierbe totul la foc mic timp de 20 de minute, la capacul, presară pătrunjelul şi asezonează sosul.

Scoate carnea şi păstreaz-o la cald. Lasă sosul să fiarbă până se îngroaşă puţin, apoi adaugă carnea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.