Carne de porc dulce-acrisoara
PrinteazaCarnea de porc dulce-acrişoară cunoaşte două variante distincte. Ambele sunt caracteristice bucătăriei chinezeşti, una este însă originară din China, cealaltă provine din restaurantele chinezeşti din Occident.
Sosul însă e diferit, în amândouă variantele se foloseşte zahăr pentru dulceaţă şi oţet, însă reţetele occidentale apelează deseori la roşii, fie sub formă de pastă, fie ketchup, şi la bucăţi de ananas pentru un plus de dulceaţă.
Roşia produce acel inconfundabil sos de culoare roşie aprinsă, specific acestei mâncări chinezeşti, servită adesea noaptea târziu, în oraş.
Contrastul între gustul dulce şi cel acrişor al sosului se îmbină perfect cu carnea de porc, care contribuie la textura remarcabilă şi crocantă a acestei combinaţii, atunci când este dată prin făină şi prăjită în friteuză.
In timp ce alte feluri de carne, precum peştele sau carnea de pui, tind să îşi piardă gustul propriu din cauza vigorii sosului, carnea de porc îşi păstrează aroma caracteristică.