Carne de porc cu varza dulce

Printeaza

Carne de porc cu varza dulce din: carne de porc, untura, varza, bulion, sare, mirodenii.

Ingrediente:Carne de porc cu varza dulce

  • 1 kg carne de porc proaspătă (costiţe, bucăţi cu grăsime)
  • 3 linguri untură (ulei)
  • 1 varză crudă (mai mare)
  • 1 lingură bulion
  • mirodenii (piper boabe, foi de dafin, cimbru)
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Varza se toacă fin (fîdeluţă) şi se pune pe plită într-o cratiţă bine unsă cu untură (sau ulei), la fpc potrivit. Când s-a muiat puţin varza, se adaugă carnea, care se aşazâ deasupra verzei. Se adaugă apă cât să acopere conţinutul şi cratiţa se pune la fiert, acoperită parţial.

Se fierbe până ce carnea este făcută. Atunci se scoate carnea, se adaugă bulionul, mirodeniile şi sarea şi varza se lasă să fiarbă în continuare, până se face bine. în final, când varza este bine făcută, se adaugă carnea şi se serveşte caldă.

Multă lume la această mâncare nu pune bulion, ci cel mult puţină boia

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.