Carne de porc cu linte
PrinteazaO reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat.
- un kilogram carne de porc
- 400 g linte
- 300 g paste orzo
- un morcov
- două cepe
- un fir de praz
- un sfert de ţelină
- o căpăţînă de usturoi
- doi ardei graşi
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.
Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă şi se prăjeşte carnea.
Cînd a căpătat o culoare maronie se adaugă legumele tocate şi se prăjeşte încă zece minute la foc potrivit. Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu puţină sare.
Cînd este aproape fiartă se adaugă legumele şi carnea prăjită, se condimentează şi se lasă 20 de minute. Pastele se fierb, se scurg de apă şi se pun în farfurii împreună cu mîncarea de linte.
Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!