Carne de porc cu ghimbir si ananas

Printeaza

Carne de porc cu ghimbir si ananas din: file de porc, ghimbir, usturoi, ardei roşii chili, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui, compot de ananas tăiat cubuleţe, oţet de orez, sos de soia, sherry, zahar, supă de pui (instant), amidon alimentar.

Ingrediente:Carne de porc cu ghimbir si ananas

  • 750 g file de porc
  • 50 g ghimbir
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 ardei roşii chili
  • 5 roşii
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 cutie compot de ananas tăiat cubuleţe
  • 4 linguri oţet de orez
  • 4 linguri sos de soia
  • 40 ml sherry
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml supă de pui (instant)
  • 2 linguriţe amidon alimentar

Mod de preparare:

Carnea o tai fâşii, ghimbirul îl cureţi, îl tai felioare foarte subţiri, iar usturoiul îl zdrobeşti. Tai ardeii de chili în două pe lungime, înlături sâmburii şi îi tai felii.

Crestezi, roşiile, unde a fost codiţa, le pui sub jet de apă rece, le cureţi de pieliţă, apoi le tai pătrăţele, într-un wok sau tigaie de teflpn încingi ambele feluri de ulei şi pui carnea la prăjit.

Adaugi ghimbirul, usturoiul şi chili, amesteci, apoi adaugi roşiile şi ananasul şi laşi să se prăjească totul câteva minute. Urmează oţetul, sosul de soia, cherry şi zahărul.

Torni 3/4 din cantitateajde supă şi laşi cam 3 minute să fiarbă mâncarea. în rdstul de supă di­zolvi amidonul şftorfii apoituniform peste amestecul din tigaie. După încă 3 minute; iei mâncarea de’ pe foc si o servesti alături de orezul fiert.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.