Carne de oaie cu sos picant

Printeaza

Carne de oaie cu sos picant din: carne de oaie, ceapa, sardele, capere, slanina, patrunjel, unt, faina, otet, usturoi, dafin.

Ingrediente:Carne de oaie cu sos picant

  • 1 kg carne de oaie
  • o ceapă
  • 2-3 sardele
  • 7-8 capere
  • 100 g slănină
  • pătrunjel verde
  • o lingură unt
  • o linguriţă faină
  • 100 ml oţet diluat
  • 2-3 căţei usturoi
  • o foaie dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de grăsimi şi se taie bucăţi.

Ceapa se curăţă şi se toacă. Se scoate carnea de pe oasele sardelelor şi se toacă. Slănina se taie bucăţele. Se ia o cratiţă şi se pune în ea untul, se adaugă ceapa, carnea, slănina şi se rumenesc puţin. Se adaugă o linguriţă de faină amestecată cu o jumătate de pahar de oţet diluat.

Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se presară sare şi piper, se pun doi-trei căţei de usturoi, o foaie de dafin şi se lasă să fiarbă încet, în continuare. Când este gata se dă sosul prin sită.

Carnea de oaie se scoate şi se aşează pe farfurie şi peste ea se toarnă sosul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.