Carne de miel cu mazare
PrinteazaCarne de miel cu mazare din: carne de miel, mazare, sofran, usturoi, ulei, lamaie, sare, masline.
- 1 kg şi jumătate de carne de miel tăiată bucăţele
- 2 kilograme de mazăre verde
- un vârf de cuţit de şofran
- sare
- câţiva căţei de usturoi
- 3 linguriţe de ulei de măsline
- coaja de la o lămâie rasă
- un pumn de măsline verzi
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare:
Turnaţi uleiul de măsline într-o tigaie, apoi adăugaţi bucăţile de carne de miel, sarea şi şofranul. Amestecaţi, adăugaţi 2 căni de apă şi apoi lăsaţi să fiarbă 15 minute la foc mic.
Fierbeţi separat mazărea timp de 10 minute în sosul obţinut prin fierberea cărnii de miel din prima tigaie. Adăugaţi sucul de lămâie, coaja de lămâie, măslinele şi usturoiul tăiat mărunt.
In altă tigaie se pune carnea de miel fiartă, mazărea preparată şi se pune la cuptor la 180 grade timp de oră, o oră şi jumătate.
Pofta buna!