Carne de iepure cu legume sotate si vin

Printeaza

Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Carne de iepure cu legume sotate si vin

  • 800 g carne de iepure
  • doi ardei capia
  • doi ardei grasi
  • un fir de praz
  • ceapa verde
  • 6 catei de usturoi
  • 200 g ciuperci
  • o vanata
  • 500 ml vin rosu sec
  • boia dulce
  • un baton scortisoara
  • un ardei iute
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea de iepure se spală, se pune într-un vas împreună cu trei căţei de usturoi feliaţi şi două linguri cu ulei.

Se adaugă batonul de scorţişoară rupt în bucăţele, sare, piper, o linguriţă cu boia dulce şi vinul roşu.

Se toarnă apă cât să acopere totul, se introduce la rece pentru o oră, apoi se pun toate ingredientele într-o tavă şi se introduce în cuptorul incins. S

e coace la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se opreşte focul şi se păstrează la cald.

Ardeii se spală, se taie felii şi se pun într-un bol. Prazul şi o legătură de ceapă se spală, se taie rondele şi se pun peste ardei.

Ciupercile se spală, se feliază şi se pun la călit împreună cu celelalte ingrediente. Se condimentează, se călesc zece minute, apoi se adaugă şi vânătă tăiată cubuleţe.

Se prăjesc două minute, se adaugă restul de usturoi feliat, puţină apă şi se căleşte totul până scade sosul format.

Carnea se serveste alaturi de legumele calde, presarate cu patrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.