Carne de gaina cu masline

Printeaza

Carne de gaina cu masline din: carne de gaina, ulei, pasta de rosii, masline, sare, lamaie, vin.

Ingrediente:Carne de gaina cu masline

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 120 ml ulei
  • 2 linguri cu pastă de roşii
  • 200-250 g măsline
  • sare
  • 1/2 pahar cu vin roşu
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi, sotaţi-o şi înăbuşiţi-o în ulei fier­binte, pe foc domol.

Scoateţi apoi carnea în alt vas şi fierbeţi-o. In grăsimea rămasă, căliţi puţină făină şi stingeţi-o ciu pasta de roşii diluată cu apă şi vin.

Turnaţi acest sos peste carne şi fierbeţi-o până când carnea este bine pătrunsă. Scoateţi apoi sâmburii măslinelor, fierbeţi-le separat, apoi strecuraţi-le şi puneţi-le peste carne.

Adăugaţi felii de lămâie, tăiate subţiri, fără coajă. Când constataiţi că preparatul de găină (respectiv carnea) este pătrunsă, aduceti-l la masă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.