Carne cu mazăre
PrinteazaCarne cu mazăre
- 1 kg carne de porc
- 3 cepe
- 3-4 linguri de făină
- 100 g untură
- 60 g bulion
- 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre
- 2- 3 roşii
- o legătură de mărar
- o linguriţă de zahăr
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în untură încinsă cât să se rumenească puţin. Scoţi carnea şi căleşti în untură ceapa tăiată mărunt.
Adaugi făina şi bulionul, stingi cu apă caldă şi mai fierbi puţin.
Dacă ceapa este prea mare tăiată, strecori zeama, o torni peste carne şi le pui la fiert.
Când carnea este aproape gata pui mazărea fiartă, adaugi roşiile tăiate mărunt, o linguriţă zahăr, mărarul tocat, potriveşti de sare şi o mai laşi să fiarbă 10 minute.
Carne cu mazăre
Pofta buna!