Carne cu costita afumata

Printeaza

Carne cu costita afumata din: carne de vita, costita afumata, ulei, ceapa, faina, usturoi, patrunjel, vin, ciuperci, piper, sare, zahar.

Ingrediente:Carne "ametita"

  • 1 kg carne de vită
  • 250 g costiţă afumată
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 cepe
  • 2 linguri făină
  • 2 căţei usturoi
  • cimbru
  • pătrunjel
  • 1l vin negru
  • 10-15 ciupercuţe
  • piper
  • sare
  • optional: 1 linguriţă de zahăr

 

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucăti mai mici, ca pentru tocănită, iar costita afumată se taie în cubulete şi mai mici (sub 1 cm latura).

Intr-o tigaie (cratită) se pune uleiul la foc. Când s-a încălzit, se adaugă costita şi se fine la foc mediu până ce începe să se rumenească. Atunci, în cratită se mai adaugă carnea, ceapa tocată, făina, piperul şi sarea (după gust), amestecând încontinuu cu o lingură sau spatulă de lemn.

Când carnea este rumenită, se adaugă cimbrul, pătrunjelul tocat, usturoiul tocat mărunt şi eventual zahărul. Peste amestecul din cratiţă se toarnă vinul (1 I) şi 2 căni de apă. Se mai lasă la foc circa 2 ore. Când este aproape gata, în cratiţă se pun şi ciupercile tăiate mai mare şi prăjite puţin.

Se mai fine puţin la foc şi mâncarea poate fi servită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.