Carne cu ciuperci si sos alb

Printeaza

Carne cu ciuperci si sos alb din: carne, tarhon verde, ceapa, ciuperci, ulei, smantana, sare, piper, suc de lamaie.

 

Ingrediente:Carne cu ciuperci si sos alb

  • 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel
  • câteva fire de tarhon verde
  • 3 cepe
  • 500 g ciuperci
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • sucul de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Toci mărunt tarhonul, ceapa, picioruşele ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din cantitatea de ulei.

Intre timp, feliile de carne şi pălăriile ciupercilor tăiate felii le aşezi într-o tavă, adugi sarea şi piperul după gust, torni restul de ulei şi le pui la cuptor 25 de minute.

Compoziţia călită o dai deoparte, o amesteci cu smântână şi cu zeama de la 1/2 lămâie.

Pe o farfurie pui câteva linguri de sos, deasupra aşezi feliile de carne şi 2-3 ciuperci scoase din cuptor.

Ornezi cu frun­ze de tarhon şi feliuţe de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.