Carne cu ciuperci si orez

Printeaza

Carne cu ciuperci si orez din: carne de vita, orez, ciuperci, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Carne cu ciuperci si orez

  • 1 kg carne fiartă de vită
  • 2 pahare orez
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carnea, tăiată bucăţi potrivite, se pune la prăjit într-un vas cu ulei. Când carnea s-a mmenit bine pe toate părţile, se adaugă apă, atât cât să fie acoperită integral.

Se adaugă sare, piper şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă la foc mic. Când este gata, se scoate carnea şi se aşează pe platou, păstrându-se câteva pahare cu zeama în care s-a fiert. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici ciupercile. Se fierb, cam un sfert de oră, în zeama în care a fiert carnea.

Orezul, curăţat şi spălat, se lasă aproximativ o oră la înmuiat. Se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se răstoarnă peste ciupercile fierte în continuare în ulei încins, timp de un sfert de oră. Orezil se fierbe în zeama în care ău fost preparate ciupercile, până ce toată zeama e absorbită de el.

Se adaugă puţină apă caldă şi se laşi la foc mic. Se răstoarnă, când este gata, pe un platou şi deasupra se pun bucăţile de carne.

Se serveşte cu garnitură de migdale amare, prăjite în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.