Carnati uscati si afumati

Printeaza

Carnati uscati si afumati din: carne, slanina, sare, silitra, boia, piper, usturoi, mate.

Ingrediente:Carnati uscati si afumati

  • 1 kg carne de porc plus 1 kg carne tocată de vită
  • 500 g slănină
  • 2 linguri rase cu sare
  • 2 g silitră (conservant)
  • piper măcinat
  • usturoi
  • boia iute de ardei roşu
  • 1 pahar cu apă caldă
  • maţe subţiri de porc

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, daţi-o prin maşina de tocat de două ori, amestecaţi într-un vas mai mare carnea de porc cu cea de vită, adăugaţi sare, piper, silitră, usturoi, boia iute şi apă călduţă.

Frământaţi amestecul, umpleţi cârnaţii folosind maşina de tocat la care montaţi o ţeauă de metal inox sau o formă speci­ală de cârnaţi. Legaţi maţele la un capăt pentru a putea mânui tocătura. Lucraţi cu atenţie ca să nu se rupă.

Când operaţiunea s-a terminat, puneţi cârnaţii pe un băţ gros şi lăsaţi-i la zvântat câteva zile, după care puneţi-i la fum rece. Se păstrează în cămara rece.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Carnati moldovenesti cu cimbru

Carnati moldovenesti cu cimbru

Carnati moldovenesti cu cimbru din: carne, slanina, usturoi, coriandru, cimbru, sare, piper, mate. Ingrediente: 1 kg carne de porc 250 g slănină fragedă usturoi coriandru cimbru sare piper maţe subţiri   Mod de preparare: Treceţi carnea prin maşina de tocat, adăugaţi condimentele şi slănina tăiată cubu- leţe mici. Usturoiul îl folosiţi ca mujdei, pentru ca […]

Carnati oltenesti cu cimbru si usturoi

Carnati oltenesti cu cimbru si usturoi

Carnati oltenesti cu cimbru si usturoi din: carne, sare, usturoi, cimbru, mate. Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă sare usturoi cimbru 1 pahar cu zeamă de carne maţe sub­ţiri bine curăţate   Mod de preparare: Tocaţi carnea de porc folosind un cuţit sau o secure ascuţită, amestecaţi cu con­dimentele, săraţi după gust şi subţiaţi […]

Carnati macelaresti cu boia

Carnati macelaresti cu boia

Carnati macelaresti cu boia din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 700 g carne proaspătă de porc 300 g carne de vită 1 lingură cu sare 2 g silitră piper măcinat 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă cu ienibahar   Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.