Carnati proaspeti cu pulpa 

Printeaza

Carnati proaspeti cu pulpa din: mate, pulpa de vita, pulpa de porc, apa, usturoi, piper, sare, cimbru si boia.

Ingrediente:Carnati proaspeti cu pulpa

  • mate de porc sau de oaie
  • 500 g pulpa de vita
  • 1,3 kg pulpa de porc
  • apa fiarta cat e nevoie
  • o capatana de usturoi
  • piper negru macinat
  • sare
  • cimbru uscat si macinat
  • o lingurita boia

 

Mod de preparare:

Se pregătesc matele. Dacă doriţi să iasă carnaţii mai subţiri, atunci se vor umple maţe de oaie. Indiferent de maţe, acestea se opăresc, se freacă cu sare şi oţet şi apoi se lasă în apă rece. Se bagă carnea în robot si se toacă.

Pasta de carne se amestecă cu sare, cimbru, boia, piper măcinat, usturoi pisat si apă. Se fră­mântă bine compoziţia si se obţine o pastă omogenă. Se asază maţele pe tulumbă si se umplu cu compoziţia preparată.

In timpul umplerii, se adaugă compoziţia treptat, ţinând de maţ şi distribuind carnea uşor ca să nu plesnească maţul. Se leagă matele la capete si se lasă carnaţii pe o tavă să se scurgă.

Se pun la rece să se usuce maximum 2 zile si se consumă proaspeţi sau afumaţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.