Carnati macelaresti in mat de porc
PrinteazaCarnati macelaresti in mat de porc din: carne de porc, carne de vita, sare, silitra, piper, boia, usturoi, ienibahar, mate subtiri de porc.
- 700 g carne de porc
- 300 g carne de vită
- 1 lingură cu sare
- 2 g silitră
- piper măcinat
- 1 linguriţă cu boia de ardei
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/2 linguriţă cu ienibahar
- maţe subţiri de porc
Mod de preparare:
Tai carnea de porc felii subţiri, freci fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, le aşezi în vas, le acoperi cu tifon şi pui deasupra o greutate.
Treci carnea de vită prin maşina de tocat, o frămânţi cu sare, piper şi silitră. O pui în vas adânc, o acoperi, o laşi la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care o pui în vasul cu came de porc, amesteci şi treci totul prin maşina de tocat, adaugi zeamă de usturoi şi ienibahar, colorezi cu boia de ardei şi frămânţi 1/4 oră cu mâna.
Umpli maţele (de pe care s-a îndepărtat sarea) cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, le legi la capete şi le laşi la zvântat sau le afumi.
Se consumă fripţi pe grătar, prăjiţi sau la cuptor.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/carnati-macelaresti-in-mat-de-porc html