Carnati de casa din carne de porc
PrinteazaCarnati de casa din carne de porc din: fleica de porc, usturoi, interstine, sare, piper, boia, cimbru, ulei.
- 6 kg fleică de porc
- o căpăţână usturoi
- 10 m intestine
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Carnea se toacă la maşină sau se taie mărunt la cuţit. Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, sare, piper, boia si cimbru, după gust.
Intestinele spălate bine se ataşează pâlniei speciale de la maşina de tocat şi se umplu treptat cu amestecul de carne.
Pe măsură ce se umplu intestinele, se răsucesc din loc în loc pentru a forma un cârnat. Se leagă la capete şi se lasă la aer pentru 3 zile. Apoi se prăjesc în ulei şi se servesc cu garnitură după preferinţă.
Pofta buna!