Carnati de casa cu cimbru si boia
PrinteazaCarnati de casa cu cimbru si boia din: porc, vita, piper, boia, cimbru, apa minerala, mate de porc.
- 500g carne tocată (amestec porc şi vită)
- 30 g sare
- 30 g piper
- 10 g boia
- 5 g cimbru
- 500 ml apă minerală
- maţe de porc curăţate
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu sarea, piperul, boiaua, cimbrul, apoi adaugi şi apa minerală. Frămânţi bine compoziţia, să se omogenizeze. Apa minerală va face compoziţia să fie pufoasă. Montezi dispozitivul special pentru cârnaţi la maşina de tocat şi umpli maţele cu amestec.
Ai grijă să nu le umpli prea tare, dar nici prea puţin. Le poţi înţepa cu un ac din loc în loc, pentru a nu plesni. Porţionezi cârnaţii în mărimea dorită, închei capetele printr-un nod, apoi îi pui să se usuce pe un băţ, într-un loc rece.
Pofta buna!