Carnati cu ficat
PrinteazaCarnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi.
- 1 ficat de porc
- 1 ficat de vită
- carne
- condimente
- sare
- 1 kg slănină
- 1 ceapă
- usturoi
Mod de preparare:
Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec ceapa tăiată mărunt, sarea, condimentele şi usturoiul.
Umpleţi intestinul gros sau maţe de la un porc mare, legaţi-le la capete şi puneţi-le la fiert în apă caldă. După 60 minute de fierbere la foc mic, scoateţi cârnaţii în apă rece, apoi zvântaţi-i.
Păstraţi-i la rece 10 zile.
Pofta buna!





