Caramele glazurate

Printeaza

Caramele glazurate din: faina, zahar brun, sare, praf de copt, ou, unt, miere, vanilie, alune.

Ingrediente aluat:Caramele glazurate

  • 400 g faina
  • 125 g zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 250 g unt

Ingrediente glazura:

  • 375 g zahar brun
  • 180 g miere
  • 180 g unt moale
  • 1 lingurita de vanilie
  • 150 g alune tocate si macinate

Mod de preparare:

Se framanta rapid un aluat din faina, zahar, sare, praf de copt, ou si unt; se modeleaza o bila si se infasoara in folie transparenta. Se da la frigider cca 30 minute.

Se incinge cuptorul la 180 °C.

Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat de marimea unei forme de sufleu nu prea inalte (24×16 cm).

Foaia de aluat se asaza in forma unsa si se acopera cu o foaie de hartie de copt. Deasupra se asaza boabe de fasole si linte, pentru ingreunat. Se coace la cuptor 20-25 minute. Apoi forma se scoate din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.

Se lasa la racit blatul.

Se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie, pana ce devine galben-auriu. Se adauga miere si unt si se lasa sa fiarba la foc moale cca 3 minute. Se adauga esenta de vanilie si toate nucile.

Se asaza aceasta compozitie pe blatul copt, se repartizeaza, se niveleaza si se mai coace 20-25 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.