Caracatiţe la grătar

Printeaza

Caracatiţe la grătar din: caracatita, ulei de masline, lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, lamaie.

Ingrediente:Caracatita la gratar

  • 500 g caracatita mici
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura piper macinat
  • 2 linguri oregano proaspat, tocat marunt, sau 1 lingura oregano uscat
  • 1 catel de usturoi, bine zdrobit
  • 2 lamai pentru sevit

 

Mod de preparare:

Curăţaţi caracatiţele. Preparaţi marinata. Radeţi coaja lămâii şi stoarceţi zeama, amestecaţi cu restul ingredientelor, în afară de cele două lămâi pentru servit.

Puneţi marinata şi caracatiţele într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar, amestecaţi bine, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider pentru 24 de ore.

Din când în când, mai amestecaţi ingredientele. Pregătiţi jarul, înşiraţi caracatiţele pe frigărui. Frigeţi-le 3 min pe o parte, cu capacul pus peste grătar, întoarceţi-le şi lăsaţi-le încă 3 min. Serviţi imediat, cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • reteta caracatita baby

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata caracatita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.