Caracatita cu legume

Printeaza

Caracatita cu legume din: caracatita, ceapa verde, usturoi, ardei capia, rosii cherry, patrunel verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:

  • doua caracatite de jumatate de kilogram fiecare
  • doua fire de ceapa verde
  • un catel de usturoi
  • doi ardei capia
  • patru rosii cherry
  • o legatura de patrunjel verde
  • ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Spalati bine caracatita, indepartati-i intestinele, globii oculari si gura. Puneti pe foc o oala cu o cantitate suficienta de apa si un praf de sare. Lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati caracatitele.

Lasati caracatitele sa fiarba timp de douazeci de minute, apoi lasati-le sa se raceasca in apa in care au fiert. Scoateti caracatitele din apa, lasati-le sa scurga bine, curatati-le de piele, apoi taiati-le in bucatele.

Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o sa se scurga, tocati-o marunt, incluzand partea verde pentru un plus de gust si de culoare. Curatati usturoiul, tocati-l marunt.

Spalati ardeii capia la exterior, taiati-i pe jumatate, indepartati-le cotoarele, eventualele seminte din interior si nervurile albe, care odata ajunse in preparat ii vor da un gust amar. Spalati din nou ardeii de aceasta data si la interior, lasati ardeii sa se scurga, apoi tocati-i in cubulete.

Indepartati coditele verzi ale rosiilor, spalati-le, lasati-le la scurs, apoi daca au o dimensiune mai mare taiati-le in patru, daca au o dimensiune mai mica taiati-le in jumatate. Spalati patrunjelul, lasati-l sa se scurga, tocati-l marunt pana la codite pe care le aruncati.

Puneti pe foc o cantitate suficienta de ulei de masline, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa, jumatate din patrunjelul tocat si usturoiul taiat marunt anterior. Caliti legumele la foc potrivit, amestecand din cand in cand pentru a evita arderea lor.

Cand legumele au devenit sticloase si au capatat o culoare aurie, adaugati ardeiul capia tocat anterior. Lasati ardeiul sa se caleasca alaturi de ceapa si usturoi pana cand se inmoaie bine, apoi adaugati rosiile.

Continuati sa caliti pentru inca cinci – zece minute, apoi adaugati bucatile de caracatita. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati preparatul pe foc inca douazeci de minute, apoi opriti focul si presarati deasupra sa restul de patrunjel. Serviti caracatita calda alaturi de legume distribuind-o in portii egale pe farfurii.

Caracatita cu legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Andreea Macris

    Din asta vreau sa-mi faci si mie :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.