Caracatita in sos de vin

Printeaza

Caracatita in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei, vin alb sec, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Caracatita in sos de vin

  • 16 caracatiţe mici
  • 400 g morcovi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 280 ml vin alb
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură amidon
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se scurg caracatiţele; se presară sare şi piper. Se curăţă morcovii, se taie în segmente de 3 cm şi se fierb 10 minute în apă cu sare.

Se încinge uleiul, se rumeneşte la foc mic usturoiul, apoi se scoate. Se pun caracatiţele şi morcovul fiert şi se călesc 3-4 min. Se adaugă vinul şi se fierbe 20 minute.

Se adaugă amidonul diluat cu zeamă de lămâie, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la foc mic timp de 1-2 min. sau până când sosul se îngroaşă.

Se ornează cu lămâie şi se presară pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Caracatita in sos de vin
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.