Caracatita cu sos ragu
PrinteazaCaracatita cu sos ragu din: caracatita, ulei de masline, usturoi, ceapa, vin, rosii.
- 50 ml ulei de măsline
- 500 g pui de caracatiţă opăriţi
- 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 250 ml vin alb
- 2 linguri pastă de tomate
- 500 g roşii, curăţate de pieliţe şi de sâmburi şi tocate mărunt
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă la încins uleiul de măsline; adăugaţi puii de caracatiţă şi căliţi-i 2-3 minute.
Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi amestecaţi bine toate ingredientele, să nu se ardă. Turnaţi în cratiţă vinul şi fierbeţi carnea în continuare, până ce alcoolul s-a evaporat.
Puneţi pasta de tomate şi amestecaţi din nou.
Continuaţi fierberea încă 3-5 minute, până ce sosul scade. In continuare adăugaţi roşiile, potriviţi mâncarea după gust şi fierbeţi-o la foc mic încă vreo 15-25 minute, până ce furculiţa intră bine în carne.
Pofta buna!





