Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

Printeaza

O reteta delicioasa de caracatita cu: ardei capia, ceapa, faina, sos de soia,  pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

  • 400 g caracatiţă congelată
  • 4-5 ardei capia mari
  • 1 ceapă
  • l lin­gură de făină
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de pastă de roşii
  • 1 ca­nă cu supă de pasăre
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 frunză de dafin
  • 4 linguri de fulgi de cocos
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Caracatiţa se decongelează şi se lasă zece minute în apă clocotită, cu o frunză de dafin şi un pahar de vin alb. Ardeii se coc pe plită, iar când sunt gata, se curăţă de coajă şi se taie fâşii.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori, după care se pune la călit în ulei încins, împreună cu o lingură de făină.

Când făina s-a rumenit, se stinge cu pasta de roşii desfăcută în supa de pasăre. Se adaugă si sosul de soia şi se acoperă vasul, lăsând lichidul să scadă la jumă­tate.

Se adaugă sare, piper şi o linguriţă de scorţişoară. Bucăţile de caracatiţă se servesc calde, cu fâşii de ardei copt şi cu sosul de soia. Se presară totul cu fulgi de cocos şi se stropeşte cu oţet balsamic.

Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Vreau si eu, n am mancat niciodata caracatita

  2. E buna caracatita? Nu am mancat nicioadata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.