Carabaccia
PrinteazaCarabaccia
Ingrediente:
- 4 cepe albe mari
- doi cartofi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1,5 l de supă de carne
- pâine de casă uscată
- nucşoară
- sare
- piper
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare:
Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă, peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi numai când ceapa a început să lase apă.
Puneţi sare, vărsaţi supa caldă şi fierbeţi mult timp (aproximativ o jumătate de oră). Rumeniţi puţin feliile de pâine uscată (două de fiecare persoană) şi puneţi-le în cuptor, aşezând un strat de pâine înmuiată în supă şi acoperit cu mult parmezan ras, apoi iar pâine, supă şi brânză.
Puneţi în cuptorul încins timp de 5 minute, asezonaţi cu piper, după gust, şi serviţi.
Carabaccia
Pofta buna!