Capsune in aluat de foitaj

Printeaza

O reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf.

Ingrediente:Capsune in aluat de foitaj

  • 500 g aluat de foitaj
  • 200 g capsune
  • 30 g unt
  • 1 lingura migdale sau nuci macinate
  • 1 galbenus
  • 40 g zahar
  • 50 g zahar praf

 

Mod de preparare:

Topiţi untul şi amestecati-l cu zahărul praf până obţineţi o compo­ziţie cremoasă. Adăugaţi migdalele/nucile măcinate fin şi gălbenu­şul. Omogenizaţi. întindeţi aluatul de foitaj într-o foaie cu grosimea de 0,5cm. Decupaţi rondele cu diametrul de maximum 10cm. Pe fiecare rondea de aluat puneţi câte 1 linguriţă din compoziţia cu unt.

Peste acest amestec puneţi câte o jumătate de căpşună mai mare sau una întreagă, dacă fructul este mai mic. Cu ajutorul unui cuţit faceţi pe marginea bucăţilor de aluat incizii cu lungimea de 0,5cm. Strângeţi puţin aluatul în jurul fructului, fără a-l acoperi în totalitate.

Coaceţi în cuptorul încălzit dinainte, până când se rume­nesc uniform. Pudraţi cu zahăr praf înainte de servire.

Capsune in aluat de foitaj

Capsune in aluat de foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.