Caprese îmbogăţită

Printeaza

O reteta de salata caprese imbogatita din: mozzarella, rosii cherry, oua, untisor, telina, otet de vin alb, tarhon, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Caprese îmbogăţită

  • 300 g mozzarella
  • 15 roşii cherry
  • 4 ouă
  • 150 g untişor
  • 1 tulpină de telină
  • 1 lingură de oţet de vin alb
  • 1 lingură de tarhon tocat
  • 1 linguriţă de muştar de Dijon
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi mozzarella felii destul de groase şi puneţi-le într-o sită să se scurgă. Cufundaţi ouăle într-o crăticioară plină cu apă rece, aprindeţi focul şi calculaţi 8 mirute din momentul în care începe să fiarbă apa. Stingeţi focul şi puneţi ouăle să se răcească sub un jet de apă.

Spălaţi şi scurgeţi bine untişorul. Curăţiţi, spălaţi şi uscaţi tulpina de ţelină şi roşile cherry; tăiaţi ţelina felii subţiri şi roşiile în sferturi. Tăiaţi şi ouăle curăţate tot în sferturi.

Pregătiţi un sos bătând cu furculiţa într-un castronaş uleiul extravirgin de măsline, otetul, muştarul, tarhonul şi puţină sare. Porţionaţi pe farfurii individuale mozzarella, verdeţurile şi ouăle. Asezonaţi salata capre­se cu sosul preparat, fără să amestecai, şi serviţi imediat.

Caprese îmbogăţită

Caprese îmbogăţită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.