Cap de porc fiert

Printeaza

Cap de porc fiert din: cap de porc, sare, otet, hrean, piper, ceapa, mustar, morcovi, patrunjel.

Ingrediente:Cap de porc fiert

  • 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg)
  • 2 linguri cu sare
  • 4 linguri cu oţet
  • 2 linguri cu hrean ras
  • piper boabe
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri cu muştar
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de oasele mici, treceţi capul pe flacără mare ca să se pârlească tot părul, apoi aşezaţi-l pe planşeul de lucru şi frecaţi-l energic cu sare grunjoasă şi mălai până când şoricul se albeşte.

Spălaţi în 2-3 ape. Puneţi carnea să fiarbă într-un vas mare. Acoperiţi cu apă rece, lăsaţi să dea în clocot 4-5 min cu vasul pus pe flacără mică, apoi aruncaţi apa.

Spălaţi vasul şi carnea cu atenţie, umpleţi cu apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 2 ore. Spumuiţi des ca să aveţi o zeamă limpede. După 1 oră de fierbere puneţi în vasul cu came ceapa tăiată sferturi, boabe de piper, 1 linguriţă cu sare, morcovii tăiaţi felii şi tije de pătrunjel verde.

Continuaţi fierberea încă 1 oră. Scoateţi carnea într-o cratiţă largă, desprindeţi-o de pe oase şi aşezaţi-o pe un platou mare.

Faceţi un sos din: oţet, 1 pahar de zeamă de came, muştar, hrean ras şi sare.

Serviţi lângă carnea fierbinte. Alături: pâine de casă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.