Cap de porc fiert cu sos de hrean

Printeaza

Cap de porc fiert cu sos de hrean din: porc, sare, otet, hrean, piper, ceapa, mustar, morcovi, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg),
  • 2 linguri cu sare
  • 4 linguri cu oţet
  • 2 linguri cu hrean ras
  • piper boabe
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri cu muştar
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de pătrun­jel verde

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de oasele mici, treceţi capul pe flacără mare ca sa se parleasca tot părul, apoi aşezaţi-l pe planşeul de lucru şi frecaţi-l energic cu sare grunjoasă şi mălai până când şoriciul se albeşte. Spălaţi în 2-3 ape.

Puneţi carnea sa fiarbă într-un vas mare. Acoperiţi cu apă rece, lăsaţi să dea in clocot 4-5 mm, apoi aruncaţi apa.

Spălaţi vasul şi carnea cu atenţie, umpleţi cu 6-8 1 de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 2 ore.

Spumuiţi des ca să aveţi o zeama limpede. După 1 oră de fierbere puneţi în vasul cu carne ceapa taiata sferturi, boabe de piper, 1 linguriţă cu sare, morcovii tăiaţi felii şi tije de pătrunjel verde.

Continuaţi fierberea încă 1 oră. Scoateţi carnea într-o cratiţă largă, desprindeţi-o  de pe oase şi aşezaţi-o pe un platou mare.

Faceţi un sos din: oţet, 1 pahar cu zeamă de carne, muştar, hrean ras şi sare.

Serviţi lângă carnea fierbinte. Alături pâine de casă şi vin roşu.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Rasol cu afumatura

Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură

Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o […]

 

 

Carne rasol cu sos de hrean

Carne rasol cu sos de hrean

Carne rasol cu sos de hrean din: carne, hrean, franzela, lapte, sare, otet, marar. Ingrediente: carne fiartă în supă (rasolul) 1 rădăcină de hrean 1 felie de franzelă 1 pahar cu lapte sare 2 linguri cu oţet mărar tocat   Mod de preparare: Daţi hreanul pe râzătoare, puneţi peste el sare. Fărâmiţaţi miezul de franzelă, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.