Cap de porc condimentat

Printeaza

Cap de porc condimentat din: cap de porc, sare, piper, dafin, ceapa.

Ingrediente:Cap de porc condimentat

  • un cap de porc
  • 200 g sare
  • o lingură boabe de piper negru
  • 5 foi dafin
  • 3 cepe

 

Mod de preparare:

Se taie capul de porc, înlăturând pe cât posibil oasele. Sarea se pune într-un vas suficient de mare care să cuprindă capul de porc, se toarnă apă şi se amestecă pentru dizolvare.

Se pune capul de porc şi se lasă aşa peste noapte, la frigider.

A doua zi, se spală şi se pune la fiert cu boabele de piper, foile de dafin şi ceapa întreagă. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert, la foc mic, pentru 6 ore. Se lasă apoi sâ se răcească.

Se desface cu grijă toată carnea, se taie şi se pune într-o folie de plastic legată la un capăt. Zeama se strecoară şi se fierbe circa 20 de minute, să scadă bine.

Se toarnă zeama peste carne, se leagă la al doilea capătji se lasă la frigider peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.