Cannoli cu fistic

Printeaza

Cannoli cu fistic din: faina, oua, unt, zahar, cacao, scortisoara, vin, ricotta, ciocolata, fistic.

Ingrediente:Cannoli cu fistic

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 500 g unt
  • 40 g zahăr
  • o lingurită cacao
  • o lingurită scortisoară
  • 30 ml vin foarte dulce

Pentru umplutură:

  • 500 g ricotta
  • 175 g zahăr
  • esentă de vanilie
  • 100 g ciocolata
  • 150 g fistic
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva robotului şi se amestecă, apoi aluatul se lasă o oră la rece.

Se intinde aluatul, nu mai gros de 2 mm, si se taie cercuri. Se unge cu unt un tub de inox, se aşază un cerc. de aluat şi se lipesc extremitătile cu putină apă.

Se introduce tubul de inox in baie de ulei bine incins, se lasă un minut, se scoate tubul şi se pune ruloul pe hârtie absorbantă. După ce se răcesc, rulourile se inmoaie in ciocolată topită la bain-marie.

Pentru umplutură, se amestecă ingredientele, se pune crema obtinută intr-o seringă de bucătărie, se umplu rulourile si se trec apoi capetele prin fistic măruntit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.