Cannelloni umplute cu ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de Cannelloni umplute cu ricotta din: ceapa, usturoi, ciuperci, unt, ruccola, ou, branza ricotta, faina, lapte, nucsoara, parmeazan, cannelloni, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 200 g ruccola
  • 1 ou
  • 200 g branza ricotta sau urda
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 1 praf nucsoara
  • 80 g parmezan
  • 300 g cannelloni
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă usturoiul şi ceapa. Se taie felii ciupercile, într-o tigaie se topeşte 1 lingură de unt şi se prăjeşte ceapa cca 5 min. Apoi se adaugă usturoiul şi ciupercile şi se mai prăjesc 5 min.

Se ia vaşul de pe foc şi se adaugă frunzele de ruccola tocate grosier, oul şi brânza ricotta. Intr-o cratiţă cu fund gros se topeşte restul de unt şi se adaugă făina; se căleşte, se stinge cu lapte, se sărează, se piperează şi se presară nucşoară.

Se încălzeşte sosul, amestecând până ce apar bule de aer. Apoi se reduce temperatura şi se mai fierbe sosul la foc moale cca 5 min. Se ia de pe foc şi se înglobează parmezanul.

Se încinge cuptorul la 200 °C. In forma de sufleu se toarnă puţin sos Bechamel. Se umplu cannelloni cu amestecul pregătit şi se aşază în formă; se toarnă în final restul de sos Bechamel şi se coace totul la cuptor cca 20 min.

Cannelloni umplute cu ricotta

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.