Cannelloni umplute cu carne

Printeaza

Cannelloni umplute cu carne din: carne de vitel, sare, piper, cimbru, ulei, unt, cannelloni, pasta de ardei, pulpa de rosii, rosii pasate si mozzarella.

Cannelloni_umplute_cu_carne

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de viţel
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură unt
  • 12 cannelloni sau foi de lasagna
  • 100 g pastă de ardei (ajvar)
  • 200 g pulpă de roşii
  • 200 g roşii pasate
  • 300 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Carnea se toacă şi se căleşte într-o tigaie mare cu ulei şi unt încins, până se fărâmiţează.

Se sărează, se piperează şi se adaugă puţin cimbru uscat, jumătate din cantitatea de ajvar şi de pulpă de roşii.

Intr-o oală mare se dă în clocot o cantitate generoasă de apă cu sare. Se aşază înăuntru câte 3-4 cannelloni sau foi de lasagna şi se fierb cca 4 minute, astfel încât să nu fie foarte moi.

Se scot cu lingura de spumă sau cu o sită, se trec prin jet de apă rece şi se ung fiecare cu ulei, ca să nu se lipească.

Se unge o formă termorezistentă cu unt sau ulei, apoi cu puţină pastă de ardei. Se umplu cannelloni cu amestecul de carne.

Dacă se folosesc foi de lasagna, se ung cu ajvar, se pune pe ele puţină umplutură şi se rulează precum clătitele.

Se aşază pastele umplute în formă şi se acoperă cu restul de pastă de ardei amestecat în prealabil cu roşiile pasate şi pulpă de roşii.

Se acoperă cu felii de mozzarella, eventual se piperează şi se coace totul cca 15 minute, în cuptorul încins.

Cannelloni se servesc ornate cu frunzuliţe de pătrunjel proaspete.

 

Cannelloni umplute cu carne

Cannelloni_umplute_cu_carne

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.