Cannelloni cu umplutura bologneza

Printeaza

O reteta delicioasa de Cannelloni cu umplutura bologneza din: morcovi, praz, usturoi, ulei de masline, sos bolognez, sare, piper, cannelloni, ceapa, unt, faina, lapte, smantana, nucsoara si cascaval.

Ingrediente:Cannelloni cu umplutura bologneza

  • 200 g morcovi
  • 200 g praz
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 ml sos bolognez (de la borcan)
  • sare
  • piper
  • 16 cannelloni
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • cca 650 ml lapte
  • 125 g smântână
  • nucşoară
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii şi prazul; se taie mărunt. Se toacă usturoiul. Se încinge ulei într-o cratiţă şi se călesc morcovii timp de cca 5-10 min. – nu se lasă să devină prea moi.

Se adaugă prazul şi us­turoiul şi se călesc la foc moale; se adaugă sosul bolognez şi se în­globează. Se sărează şi se pipe­rează după gust. Aceasta compozitie se spriteaza in cannelloni; se aseaza intr-o forma de sufleu unsa.

Se toacă cepaa. Se topeşte un­tul într-o cratiţă şi se căleşte cea­pa. Se adaugă făina şi se ia vasul de pe foc. Se înglobează treptat laptele. Se adaugă smântână, se dă în clocot, amestecând şi se lasă să fiarbă cca 2 min. Se încin­ge cuptorul la 200 °C.

Sosul se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se toarnă peste cannel­loni; se presară caşcaval ras şi se coc cannelloni la cuptor 35 min.

Canneloni cu umplutura bologneza

Cannelloni cu umplutura bologneza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.