Cannelloni cu piept de pui

Printeaza

Cannelloni cu piept de puiCannelloni cu piept de pui

Ingrediente:

  • 12 paste canelloni
  • 300 g carne tocată din piept de pui
  • o ceapă
  • 2-3 linguri ulei
  • 150-200 ml supă de carne
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • tarhon
  • 75 g parmezan
  • 1 ou mai mare sau două ouă mai mici
  • unt şi pesmet pentru uns vasul
  • 50 g caşcaval

Pentru sos:

  • 50 g unt
  • 50 g făinâ
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie încinsă cu ulei, se că­leşte foarte puţin ceapa tocată mă runt şi se stinge cu puţină supă sau apă. Se înăbuşă puţin, se adaugă car­nea tocată şi se amestecă până se căleşte toată carnea.

Se pun câteva linguri de supă şi se condimentează cu sare, piper, busuioc, tarhon şi usturoi pisat. Când scade tot sosul din tigaie, se ia de pe foc şi se lasă deoparte la răcit.

Se amestecă. Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj, se umplu cu compozi­ţia de carne tocată şi se aşază într-un vas termorezistent.

Se toarnă sosul alb, se presară caşcaval ras şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 de minute.

Pentru sos, se freacă untul cu făina şi câteva linguri de lapte rece, apoi se adaugă treptat restul de lapte cald şi se amestecă la foc mic până clocoteşte puţin şi se leagă. Se potriveşte cu sare, piper şi nucşoară.

 

Cannelloni cu piept de pui

Cannelloni cu piept de pui.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.