Cambula in aspic cu garnitura de salata si maioneza

Printeaza

Cambula in aspic cu garnitura de salata si maioneza

Ingrediente:Cambula in aspic cu garnitura de salata si maioneza

  • 6 bucăţi cambula a circa 400 g
  • 200 g ulei
  • 1pahar vin
  • 1litru zeamă de peşte
  • sare
  • piper
  • 8 joi gelatină
  • 1 portocală
  • 2 mere
  • 1 ţelină
  • 2 cartofi
  • 1 pară
  • 2 ouă
  • muştar
  • ridichi de lună
  • 1/2 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi zeama de lâmîie. Ţelina şi cartofii în coajă se fierb şi se taie julien.

Me­rele, para, portocala (eventual şi o banană) crude, se taie în cuburi şi se amestecă cu 2 linguri de maioneză.

Toate acestea se întind şi se aşază pe un platou, cu salata . Cambulele se curăţă, se spală şi se scot fi­leuri care se rulează şi se aşază una lingă alta într-o cratiţă. Se poşează (se fierb) circa 15 minute cu 1 pahar vin şi puţină apă şi apoi se dau la rece, ruladele reci se aşază apoi pe salata din platou.

Cu zeama de la fiert se face un aspic (cu gelatină care se limpezeşte cu albuş apoi se strecoară prin tifon). Cînd începe să gelatineze se napează ruladele şi salata.

Se garniseşte şi se decorează cu ridichi de lună şi pătrunjel. Separat, se serveşte maioneza.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O singura data am gustat cambula, e foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.