Calzone cu ciuperci si branza de capra

Printeaza

Calzone cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra si rucola.

Inrgediente:

  • 220 g de faina pentru pizza (sau pentru paine)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 250 g ciuperci mixte (champignon, hribi, galbiori, shiitake)
  • 1 catel mare de usturoi, zdrobit
  • 1 varf de cutit de fulgi de chilli
  • 1 lingurita frunze de rozmarin proaspat, tocate fin
  • 1 lingura de smantana pentru gatit
  • 100 g branza de capra
  • rucola, pentru servit

 

Mod de preparare:

Prepara aluatul pentru pizza conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, pregateste umplutura. Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si soteaza ciupercile, pana devin rumene – aproximativ 8 minute.

Adauga usturoiul, rozmarinul si fulgii de chilli si mai soteaza 1 minut. Adauga smantana pentru gatit si 1 lingura apa si da la o parte tigaia de pe foc. Incinge cuptorul la 220C.gaz 7. Intinde aluatul sub forma unui cerc cu diametru de 30 cm.

Pune amestecul de ciuperci pe jumatate de aluat si pastreaza o margine de 2 cm libera. Presara branza de capra peste umplutura. Impatureste in forma de semiluna si preseaza marginile pentru a sigila.

Unge cu uleiul ramas si asaza calzonele pe o tava. Da-l la cuptor 15-20 de minute, pana creste si devine auriu. Taie-l in jumatati si serveste cu rucola.

Calzone cu ciuperci si branza de capra

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.