Caltabosi moldovenesti

Printeaza

Caltabosi moldovenesti: mat de porc, ceapa, stafide, orez, untura, sare, piper, coriandru, carne de porc, apa, ienibahar, boi, supa, zahar.

Ingrediente:

  • 1 maţ gros de porc
  • 2 cepe
  • 3 linguri stafide
  • l pahar orez
  • 2 linguri untură
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă)
  • apa
  • ienibahar
  • boia
  • l pahar supă
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă cât se poate. Se amestecă toate, carne, ceapă, orez, stafide, sare, piper, coriandru Se umple matul se leagă la capete se înţeapă, să nu crape, şi se pune la fiert, acoperit, 1 ceas,pe foc mic

Se mănâncă pe loc, zeamă şi cârnat, cu lingura, ca o ciorbă fierbinte, adăugând eventual un pic de oţet sau lapte acru şi un ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.